depressie
Risico op angst of depressie gemeente, wijk en buurt.
Matig of hoog risico op angststoornis of depressie 2016. De kaart presenteert cijfers over het risico op een angststoornis of depressie onder personen van 19 jaar en ouder. Dit is gebaseerd op een veel gebruikte vragenlijst voor screening van angst en depressie Kessler-10 vragenlijst.
Depressie, symptomen en behandeling MediPedia.
Krijgen vooral vrouwen een depressie? Wat zijn de gevolgen van depressie? Het risico op zelfdoding, een gevolg van depressie. Wat is de rol van de omgeving bij depressie? Depressie: gevolgen op professioneel gebied. De familiale en sociale gevolgen van depressie.
Depressie Fit in je hoofd.
Postnatale depressie depressie na de geboorte van een kind. Somatogene depressie depressie als gevolg van lichamelijke aandoeningen zoals chronische pijnen, hartkwalen, virusinfecties, diabetes, ziekte van Parkinson, hepatitis, aids, kanker, CVS, of als bijwerking van een medicinale behandeling. Waarom is iemand depressief?
Wat is een depressie? Radboudumc.
Een psychotische depressie wordt meestal tot de zwaardere vormen van depressie gerekend. Naast de ernst van een depressie zijn er ook verschillende soorten depressies te onderscheiden. Bijvoorbeeld depressie na de bevalling, seizoensgebonden depressie of een zogenaamde dysthyme stoornis, die wel langdurig is maar minder heftig.
Somberheid of depressie Hersenz.
Verhoogde kans op depressie. Bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel is de kans op een depressie verhoogd. Ongeveer een kwart van de mensen met traumatisch hersenletsel door een klap op het hoofd, een val of een ongeval die behandeld worden in een revalidatiecentrum heeft last van een depressie.
Wat is depressie? PsychoseNet.
Iedereen kan last krijgen van depressie, ongeacht leeftijd, opleiding of etnische afkomst. Het zijn vaker vrouwen dan mannen die een depressie krijgen. Zon vijf procent van de mensen in Nederland heeft jaarlijks een combinatie van symptomen die past bij wat we een depressie noemen.
Depressie HSK GROEP.
Ook positieve gebeurtenissen zoals de geboorte van een kind of een verhuizing kunnen tot depressieve klachten leiden. Als depressie in uw familie voorkomt, is de kans op een depressie groter. Klachten bij een depressie. Vaak is er bij depressie sprake van somberheid, van gevoelens van waardeloosheid of schuld en een sterke neiging tot piekeren.
Depressie en stress, onlosmakelijk verbonden NEMO Kennislink.
Bij deze test krijgt de patiënt naast dexamethason ook het hormoon dat de hypothalamus uitscheidt CRH toegediend. Deze combinatietest geeft afwijkende resultaten bij meer dan negentig procent van de patiënten met een depressie. Bij de meeste mensen met een depressie functioneert de stress-as weer normaal zodra de depressie voorbij is.
Depressie ZonMw.
Online community Depressie Connect is er voor mensen met depressie die behoefte hebben hun ervaringen in het omgaan met depressie te delen, of te leren van ervaringskennis van anderen. De community is het resultaat van het onderzoek De Kracht van Depressie.
Depressie MoleMann Mental Health.
Bij de psychologische behandeling van een depressie wordt vaak stilgestaan bij biologische, sociale en psychische factoren van de depressie. De behandelaar zal samen met degene die met de klachten komt gaan kijken wat de belangrijkste oorzaak van de depressie is.
Depressie, wat is dat eigenlijk? Nederlands Herseninstituut.
Mensen die lijden aan een depressie hebben nu een ruime keuze aan behandelingen die de symptomen doen verminderen en die terugval voorkomen. Zo hebben onderzoekers bijvoorbeeld ontdekt dat psychotherapie, of erover praten met een psychiater, in minder ernstige gevallen vaak al volstaat om depressie te behandelen.

Contacteer ons